Efter en drastisk förändring av det gamla industrihuset på Norra Stationsgatan 93 reser sig FENIX. Husets grundkonstruktion har bevarats, men byggnaden har återuppstått som ett modernt kontorshus för en ny tid.

Flytta in i framtiden.

Välkommen till fenix

Från entrén löper subtila varma ljusslingor längs med taket. De döljs av ett hav av mjuka textilier som skapar en bättre ljudmiljö och reflekterar ut ljuset i alla riktningar.

Den äldre industrikaraktären med generösa takhöjder och stora fönster lyfts fram. Stenfasaden kontrasterar mot de tre nytillkomna våningarna i glas, härifrån har ni en milsvid utsikt över staden.

koncept Fenix

Koncept FENIX föddes ur rivningen av Skålen – den ursprungliga industribyggnaden på samma plats – och uppförandet av en ny fastighet. Myten om Fenix är en berättelse om återfödelse; men också en symbol för transformation, styrka och framsteg. FENIX är en plats för företag som tror på framtiden.

Miljö, hållbarhet och återanvändning av material samt anställdas välmående är en stor del av FENIX identitet. I konceptet ingår utöver en hög BREEAM, WELL och WIREDSCORE rating också fler initiativ för en bättre arbetsmiljö inklusive en förstklassig concierge service, solceller på taket, inredning och konst av återanvänt material, hälsosam mat och mycket mer.

Visionen för FENIX har varit att skapa en arbetsplats som både ger inspiration och underlättar i vardagen, och som dessutom bidrar till att lyfta ert företags identitet.

Genom receptionen erbjuds tjänster både till företag och privatpersoner som underlättar och förbättrar för såväl företag som anställda.

Anamorpic logo

Arbetet med att ta fram FENIX anamorphiska logotyp inleddes under rivningsarbetet. Material från det gamla huset samlades in och fick nytt liv i form av en konstinstallation placerad i entrén. Verket är en fysisk manifestation av FENIX koncept, som bryts isär och ”återuppstår” varje gång du passerar förbi.

TIME LAPSE

Följ transformationen av den gamla byggnaden till FENIX från start till mål.

Fastigheten

HÅLLBARHET

Klimatsmarta val och återanvändning tillsammans med social hållbarhet är centralt i FENIX identitet. Utöver hög rating inom BREEAM, WELL och WIREDSCORE finns bland annat installation av solceller, recirkulerande duschar, ett biotoptak som gynnar den biologiska mångfalden samt omhändertagande av rivningsmaterial.

CONCIERGE, GYM, YOGASTUDIO & CYKELPARKERING

I FENIX reception finns en concierge service som är redo att hjälpa till med det mesta. Här kan ni bland annat boka cykelservice, biltvätt, ordna med kemtvätt, beställa taxi, ta emot bud eller köpa take away. I huset finns även ett gym med yogastudio och en modern cykelparkering med laddningsmöjligheter. FENIX lounge ligger i anslutning till konferensen, här har alla hyresgäster exklusiv access och kan jobba tilsammans. En plats för nya möten där kreativitet kan frodas.

ÖVRIG SERVICE

För att underlätta hyresgästers administration erbjuds en uppsjö av tjänster genom en och samma leverantör, Sabis. Via Sabis tillhandahålls allt från inköp och skötsel av växter och snittblommor till påfyllning av frukt, service av kaffemaskiner och lokalvård.

Stans viktigaste
pusselbit

Hagastaden fogar samman Stockholm med Solna och beräknas stå helt färdigt 2030 med plats för 50 000 arbetsplatser och 6 000 bostäder. Norra tornen är som Stockholms högsta bostadshus ett viktigt landmärke. Karolinska Institutet och det nya Karolinska universitetssjukhuset drar till sig människor från hela världen med forskning inom Life science, och Vasastan är känt för sina gallerier, restauranger och moderna livsstil. På gränsen ligger FENIX, i mötet mellan innerstad och grönområden, och vetenskap och kultur.

FENIX STHLM: Norra stationsgatan 93

Snabba och enkla
kommunikationer

Fem minuter från T-centralen och tio från Södermalm blir restiden till ert nya kontor när tunnelbanestationen Hagastaden öppnar. E4/E20 och Värtabanan är överdäckade och går bokstavligen genom stadsdelen. I FENIX har ni tillgång till parkering, vilket gör att ni smidigt kan pendla hit från till exempel Uppsala. Eller cykla från Kungsholmen, City eller Solna på mindre än tio minuter och ställa cykeln i FENIX cykelgarage över dagen.

Restaurang
och takbar

Från takterrassen, med anslutande bar, kan man blicka ut över staden under en afterwork med en kollega. Eller så kan den användas för en konferens, en presentation eller ett lanseringsevent för kunder, såväl sommar som vinter.

DELI, BAR & BISTRO

I anslutning till entrén ligger FENIX restaurang Gastropol och Deli. Stora öppningsbara glaspartier välkomnar dig till husets hjärta, där trä och andra varma material skapar en behaglig miljö för spontana möten med mat och dryck under hela dagen.

I Delin möts man av en doft av nybryggt kaffe och hembakat bröd. Välj bland goda smörgåsar, hälsosamma frukostar, hembakade pizzor och fräscha sallader som kan avnjutas i mysiga sittgrupper, perfekta för fika eller möten. Botanisera i hyllor fyllda med fräsch mat, lunch och blommor och varför inte köpa med utvalda delikatesser, nybakat bröd eller en bukett av säsongens snittblommor hem.


Takbar

Från takterrassen, med anslutande bar, kan man ta en AW med en kollega medan man blickar ut över Stockholm. Terrassen kan även med fördel användas till en presentation, mingel, konferens eller ett lanseringsevent för kunder, såväl sommar som vinter. Takbaren har även en vinterpergola som kan bokas.

Konferens

I FENIX finns möjlighet att hyra toppmoderna konferensrum för 4–100 personer under allt ifrån en timme till en längre period. För hyresgäster i FENIX är hyran dessutom rabatterad.
Utöver de mer traditionella konferensrummen finns även möjlighet att hyra takbaren eller vår pergola i takbaren för möten och presentationer. En plats utöver det vanliga som bjuder på en spektakulär vy över Vasastans takåsar.

Klicka här för att skicka en bokningsförfrågan till fenix@sabis.se


Våra konferensrum

Torget

Kapacitet: 16–25 personer

Teknik: Presentationsskärm 65″ på mobilt golvstativ, video soundbar

Arenan

Kapacitet: 34–100 personer

Teknik: Laserprojektor HD, 7000 ansilumen, motordriven filmduk 350cm, aktiva högtalare, trådlös mikrofon headset, trådlös mikrofon handmikrofon, takkamera som filmar föreläsare

Parken

Kapacitet: 16–30 personer

Teknik: Presentationsskärm 86”, videokonferenssystem, extra mikrofoner i tak

Skogen

Kapacitet: 20

Teknik: Presentationsskärm 98”, videokonferens-system, extra mikrofoner i tak

Stenen

Kapacitet: 14 personer

Teknik: Presentationsskärm 86”, videokonferens-system, extra mikrofoner i tak

Bladet

Kapacitet: 18 personer

Teknik: Presentationsskärm 86”, videokonferens-system, extra mikrofoner i tak

Slingan

Kapacitet: 8 personer

Teknik: Presentationsskärm 65”, videokonferenssystem

Lediga lokaler

FENIX är förberett för dagens krav, men även för en föränderlig framtid. Med sin flexibla infrastruktur, enkla form och öppna ytor kan vi specialanpassa FENIX planlösningar så att de passar alla behov och önskemål. Är ni nyfikna på hur ert framtida kontor kan se ut kontakta våra specialister. Vi har branschens bästa konsult-, projekt-, och byggteam som stöttar er i att hitta fram till den optimala lösningen för just er.

Fönster från
golv till tak

FENIX erbjuder upp till 18 000 kvm anpassningsbara kontorslokaler. I de gemensamma ytorna finns allt man behöver med öppna områden för spontana möten, konferenscenter, gym, cykelgarage, parkering med laddplatser, restaurang, café och en takbar för möten eller after work. Här har du alla förutsättningar för att ditt företag ska utvecklas som du vill.


Planritningar


Projektuthyrare

Nina De Besche
Tel: +46 733 498 720
E-post: ninadebesche@avantipartners.se

Inlogg för

Hyresgäster

Logga in här för mer information för dig som är hyresgäst i Fenix. Här hittar du bland annat kontaktuppgifter till teknisk förvaltare och kontraktsförvaltare, mer om våra concierge tjänster, öppettider, samt vägledning om du vill göra en felanmälan.